Ilion Atletenfabriek 21 januari

Na twee jaar geen Polsstokgala mocht het eindelijk weer. Voor de negende maal gingen in de trainingshal van Ilion atleten van maar liefst 6 nationaliteiten de strijd met elkaar aan. De organisatie en de vrijwilligers hadden hun beste beentje voor gezet om de hal en kantine in de perfecte staat te brengen voor het festijn. Vele pannenkoeken en taart waren gebakken en klaar voor de verkoop en Indofoods stond klaar om de hongerige mens te voeden met heerlijke Oosterse spijzen.

En om 14.00 uur was het dan zo ver! Voor de eerste maal in de geschiedenis van het Polsstokgala ging de talentenwedstrijd van start. Op het halen van een persoonlijk beste prestatie stond een mooie bonus. Liam Wikerd (C- jun) van Phanos met 3,52 meter, Melchior Treffers (U23) van PEC met 4,62 meter en Twan van Rijn (U23) met 4,62 meter gingen er mee naar huis!

Bij de dames, waar 4 nationaliteiten de strijd aangingen was Marijke Wijnmaalen van Phanos onbetwist de beste met 4,15 meter en goede pogingen op de pr. hoogte van 4.26m. Clara Renz (Duitsland) wist tot 4,05 bij te blijven. Miré Reinstorf, de wereldjunioren kampioene van 2021 werd met een hoogte van 3,95m derde, in haar eerste indoor wedstrijd ooit.

Menno Vloon, de blikvanger in de mannen wedstrijd stelde niet teleur en won zijn eerste wedstrijd met 5.60meter. De 5.70 meter was zeker niet kansloos.

 

Het talrijke publiek moedigde de springers, die op door hen zelf gekozen muziek sprongen, met ritmisch handgeklap aan. Bij elke gehaalde poging volgde er luid gejuicht. Prachtig was het dan ook om te zien hoe enthousiast het publiek reageerde toen jongeling Owen Beuckens van PEC voor de eerste maal de 5 meter grens doorbrak.

De wedstrijd staat nu voor het eerst op de kalender van Worldathletics (voorheen IAAF). Voor volgend jaar hopen we dan ook een nog sterker veld op de been te kunnen brengen! Natuurlijk kunnen we dat niet zonder de vele vrijwillegers en onze trouwe sponsoren!

  • Klaverblad

  • Slootweg Consultancy

  • Archief BC

  • Fysio Schouten hoek

  • Indofoods

  • Rieel Schoonmakers

Spread the love