Beach vault op het strand bij Strand

Het strand ligt ongeveer 16 km bij Jamestown vandaan. Elk jaar wordt daar door de Louis Nienaber en JP van As een polsstok event neergezet. Met behulp van vier trailers wordt een hele polsstok installatie inclusief aanloop, van het plaatsje Paarl (ca 15km van Stellenbosch) naar het strand gereden en opgebouwd. Je hebt daar toch een behoorlijk aantal vrijwilligers bij nodig!

De trailers

In 1 uurtje vanaf 7. 00 uur s’ochtends wordt het opgebouwd en om 8. 00 uur springt al de eerst groep. Het moet zo vroeg want om 12 uur kan de vloed al zo hoog komen dat de boel weggespoeld kan worden!

Iedereen mag 8 sprongen maken op zelf gekozen hoogtes. Het is dus niet een echte wedstrijd maar meer een soort demonstratie.  Het enthousiasme van springers en publiek is daarom niet minder.

Inspringen

Het inspringen

Prijzen

De trotse winnaar

Makkie

Een makkie voor Sas

Voor een internationaal tintje zorgen Koen en Saskia Ze springen mee uit korte aanloop. Een mooie springtraining met lat!

Koen in actie

In totaal wordt er door zo’n 30-40 atleten gesprongen in 3 groepen, de jongsten eerst. We zien best wel wat talent voorbij komen. De beide organisatoren (en coaches) timmeren goed aan de weg. We kunnen dus op termijn wel wat verwachten op polsstok gebied uit Zuid Afrika.

.

Spread the love