Saskia vd Boor

Apeldoorn 24 t/m 26 juni

Dit jaar weer een “normaal” Nederlands Kampioenschap zonder corona maatregelen zoals testen en mondkapjes.

Bij de dames werd Zoetermeer vertegenwoordigd door een behoorlijk vijftal dames. Weliswaar van verschillende verenigingen, maar allemaal trainend in Zoetermeer onder leiding van Timo de Water of Jaap van der Plaat. Ondanks de goede resultaten voorafgaande aan het kampioenschap kwam het merendeel van de dames niet geheel uit de verf. Alleen Killiana Heymans, weer goed op de weg terug naar grotere hoogtes, behaalde achter de favoriete Femke Pluijm een mooie  tweede plaats te behalen.

Uitslag
2 Killiana Heymans 4.05 meter
5 Kristina Tergau 3.65 meter
7 Noga Piepenbroek 3.65 meter
8 Fleurine van Beek 3.65 meter
9 Saskia vd Boor 3.50 meter

De deelneemsters

Bij de heren ontbrak, vanwege een klein ongemak, Menno Vloon. De weg naar de titel lag daarom open voor Rutger Koppelaar. Koen vd Wijst wist echter met een prachtig pr van 5,50 meter aardig gelijke tred te houden. Koen stopte na 5,50 met de wedstrijd. Rutger die tot en met 5,50 foutloos gesprongen behaalde hiermee het kampioenschap. Zijn 3 pogingen op 5,80 meter mislukten dit keer nog. We wensen Menno en Rutger veel succes bij het WK in Eugene!

Sinds kort zijn de Sweetlakecityjumpers uitgebreid zijn met de Nederlandse/Amerikaanse Paulo Benavides. Paulo behaalde een mooie derde plaats met een hoogte van 5.30 meter. Moest helaas daarna de wedstrijd staken met een lichte blessure aan de voet.

Uitslag
2 Koen vd Wijst 5.50 meter
3 Paulo Benavides 5.30 meter

Koen in actie op 5,50 meter

Spread the love