Nederlandse Kampioenschappen indoor

Apeldoorn, 23 en 24 februari 2020

Komend weekend vinden in het Omnisport de Nederlandse Kampioenschappen indoor plaats. Wie gaan er dit jaar met de titels van door.

Bij de mannen zal het wederom een tweestrijd om de titel worden tussen Rutger Koppelaar en Menno Vloon. Waarbij Menno licht favoriet is gezien zijn stabiele prestaties dit indoor seizoen. Timo de Water zal de strijd om de derde plek aan moeten gaan met Roman Monte en Koen van de Wijst. Leon Mak kan met een goede dag in de buurt komen van de derde plaats. Koen Stapel zit nog even in de wachtkamer op dit moment. De verwachte hoogte zal rond de 5.70 meter liggen, waarbij ook het Nederlands record van Rens Blom, 5.75 meter, in het vizier komt.

De strijd bij de vrouwen zal gaan tussen Killiana Heymans en Femke Pluijm. Killiana heeft dit indoorseizoen nog niet maximaal kunnen presteren vanwege lichte achillespees klachten. Ze zal alles uit de kast moeten halen om zich Femke van het lijf te houden. Kersverse juniorkampioene Kristina Tergau kan dit kampioenschap gaan voor de magische 4.00 meter grens. Een hoogte die zo maar een derde plaats kan opleveren. Saskia vd Boor en Fleurine van Beek hebben fysiek en technisch flink verbeterd en pr hoogtes worden niet uitgesloten! Naar verwachting zal het kampioenschap met een hoogte tussen 4.40 meter en 4.50 meter beslecht gaan worden. Evenals bij de heren komt dan ook het Nederlands Record van Femke in beeld (4.47 meter).

 

 

 

Spread the love