Het eerste Nederlandstalige boek over polsstokhoogspringen

Vrijdag 10 juni was het dan zover. Na ruim 2 jaar intensief schrijven, fotograferen, knippen, plakken en meten kon eindelijk het eerste Nederlandstalige boek over polsstokhoogspringen gepresenteerd worden: “Polsstokhoogspringen leer je zo” Dit boek is geschreven door Bert Vreeswijk en Jaap van der Plaat. Bert heeft zijn roots in de meerkamp (schrijver van boeken over de meerkamp). Jaap houd zich al meer dan 40 jaar op hoog niveau bezig met het trainen en coachen polsstokhoogspringers, binnen en buiten Ilion.De presentatie vond plaats in Gorinchem in de kantine van de atletiekvereniging Typhoon onder het oog van polsstokhoogminnend Nederland en België.Theo Danes (ex-10 kamper) droeg het door hem geschreven prachtigeode aan het polsstokspringen voor. Na wat toespraken en de uitreiking van de eerste exemplaren aan oa Menno Vloon was het tijd om het boek te bekijken, te kopen en te laten signeren door beide auteurs. De presentatie werd afgesloten met een korte demonstratie door enkele atleten uit de Zoetermeerse trainingsgroep olv Jaap.

Het boek, harde kaft, glossy papier, geeft een prachtig overzicht van het polsstokspringen en bevat naast het voor trainers interessante technische gedeelte ook veel interviews met nationale toppers en trainers, veel anekdotes en vooral veel foto’s, gemaakt door een keur aan vaderlandse sportfotografen.
Ook het gedicht van Theo is in het boek terug te vinden.

In de kantine (van ARV Ilion) ligt een inkijk exemplaar. Voor wie het boek wil aanschaffen: er ligt een intekenlijst of stuur een appje naar Jaap vd Plaat gsm 0641513164. De kosten voor het boek bedragen € 29,95

Spread the love