NK senioren Apeldoorn 18 en 19 februari

Dit jaar viel het aantal deelnemers vanuit Zoetermeer een beetje tegen. Bij de dames welgeteld drie deelnemers en bij de heren één deelnemer. Een aantal in Zoetermeer trainende atleten moest het laten afweten door wat kleine ongemakken en trainingsachterstanden. We gaan ze zeker deze zomer weer bij de polsstokmatten in het land en daarbuiten tegenkomen!

De gemiddelde leeftijd van het damesveld, normaal al niet hoog, was door het ontbreken van de favorieten Killiana Heijmans en Marijke Wijnmaalen nog flink omlaag geduikeld. De junioren waren ruim in de meerderheid. En juist deze junioren, Noga Piepenbroek en Marijn Kieft (AAV’36), gingen net als vorige week bij het junioren kampioenschap de strijd met elkaar aan. En was het vorige week Marijn die er vandoor ging met de titel, waren nu de rollen omgekeerd. Met een mooie sprong en pr van 3,90 meter bleef Noga ditmaal de baas!

Saskia van de Boor, een atlete met toch wel de beste techniek van het veld, kon dit nog niet in hoogte tot uitdrukking brengen en bleef met een hoogte van 3,70 meter (evenaring pr.) op de 5de plaats steken. Een hoogte die ook door de nummers 3 en 4 behaald werden. Deze zomer gaan we zeker grotere hoogtes zien van Saskia.

Bij de heren liet Sam Kransen, trainend bij Timo de Water, zien dat de looptraining zijn vruchten begint af te werpen. Met een mooie  sprong van 4,90 legde hij beslag op de 4de plaats.

 

Spread the love